How to: blind parfum bestellen

Toen ik iets mocht uitzoeken bij de Ici Paris XL was ik weer enthousiast als een kind in een snoepwinkel. Ondanks dat ik mezelf enige tijd geleden al een parfumstop had opgelegd was ik toch weer naar parfum aan het loeren. Ja ja, guilty as charged.
Nadat een vriendin aangaf dat zomaar een parfum online bestellen haar te riskant was besloot ik mijn tips online te gooien. Als je weet wat jouw ”(parfum)type” is, dan is het een fluitje van een cent. Beloofd. Wil je dit meteen uitproberen, lees gauw verder! Ik houd je niet langer in spanning.

Nou snap ik best dat niet iedereen een tik heeft met geurtjes, en woorden als (top)noten, fris of kruidig herkent. maar toch is dit heel handig! Nog handiger is het om rond te kijken welke parfum je nu hebt en je het meest aanspreekt. Ik heb voornamelijk oriëntaalse parfums. Her en der een bloemige parfum om het op te breken. Vrijwel al mijn parfums bevatten als basisnoot ‘sandelhout’. Vaak zie ik dit ook terug in geuren die ik dan weer bestel. Volg je me nog? Laten we het opbreken in stappen.

  1. Zoek op jouw parfumtype/smaak
    Ik gebruik vaak de website fragrantica(.com) hiervoor. Zoals al eerder aangehaald, heb je een parfum waar je altijd naartoe neigt? Vul deze dan bijvoorbeeld in op fragantica en kijk naar de noten die hieruit komen.
    Niet helemaal bekend wat noten zijn en hoe deze werken? Het belangrijkste wat je weten moet: De hoofdnoten (top notes) ruik je vrijwel direct na het op sprayen. Je kunt dus aangeven dat de parfum zich hiermee ‘opent’. Dit zijn ook weer de noten die het snelst vervliegen (soms al binnen 15 minuten). Dan volgen de hartnoten (middle notes), dit is de basis van je parfum. Zoals je hieronder ziet is de parfum van mijn blind buy erg bloemig (witte bloemen, jasmijn en viooltjes). Van deze mag je verwachten ze de gehele tijd aanwezig blijven.
    Tot slot de basisnoten (base notes), dit is waar je parfum op is gebaseerd. Pas nadat je de parfum een aantal uur op hebt zullen deze lichtjes naar voren komen.
    Mijn advies is daarom ook, vergelijk vooral de hartnoten.

Geurnoten van mijn blindbuy (Hugo Boss Pour Femme Nuit)

2. Kijk naar de kleur en verpakking
Stiekem wilt het oog vaak ook iets, am I right ladies? Nee, slechte grap. Maar om even serieus te zijn, de kleur van de parfum geeft vaak wel echt iets weg over je parfum. Zo zijn frisse geuren licht van kleur, denk aan doorzichtige of gele kleurtjes. bijvoorbeeld deze van Guerlain of Calvin Klein One. Vaak met bijpassende flesjes. Kruidige/houtachtige geurtjes hebben vaak weer een donkerder flesje. Denk bijvoorbeeld aan Alien, Dior Addict of D&G The One for men.

3. Lees reviews
Niet alleen op fragantica, maar ook op Bol.com kun je genoeg terug vinden over waarom mensen iets juist wel of niet aanraden. Al is parfum altijd erg persoonlijk, weten of het geurtje waar jij jouw oog op hebt laten vallen een lange levensduur heeft is niet mis!

4. Kom je er écht niet uit? Kies voor een sample service
De reclame van Parfumado heb ik nu geloof ik al wel 100x voorbij zien komen. En ik moet zeggen, het spreekt me ook wel erg aan! Je sluit (als het goed is) een abonnement af voor €14,95 per maand. Elke maand kun je weer een nieuw parfum uitkiezen om te proberen. Parfumado stuurt je een 8ml flesje (door jou uitgekozen) op aan het begin van de maand. Volgens de website moet dit genoeg zijn voor 1 hele maand. een ruime maandvoorraad. Zij garanderen je 4 sprays per dag, gedurende 30 dagen. De verzend kosten zijn inbegrepen in de prijs van je abonnement.

Laat me weten wat jou (volgende) blind buy wordt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s